Oudercursus - Hulp bij Autisme

Je krijgt te horen dat je kind autisme heeft, of je weet het al een poosje, maar je weet niet goed hoe je dat nu juist moet aanpakken binnen je gezin, of in school?

Samen met nog andere ouders gaan we op zoek naar de beste manier om met je kind om te gaan.

We gaan op zoek naar de ‘handleiding’ van je zoon of dochter vanuit de goede ervaringen van de ouders onderling.

5 woensdag avonden van 19u30 tot 21u30

Prijs : 195 € voor de 5 avonden (95 € voor 2e gezinslid)

Locatie : Groepspraktijk Coranima
annemie@coranima.be

0496/023.215

5 avonden gaan we samen aan de slag :

  • Elkaar leren kennen en te horen waar de uitdagingen binnen jullie gezin liggen
  • Wat is nu autisme voor mij en voor jullie? Hoe ervaren jullie het bij jullie zoon of dochter? Hoe komt het bij jullie in het gezin tot uiting?
  • Maatschappelijk assistent Frederick komt jullie uitleggen waar jullie terecht kunnen met jullie hulpvraag voor eventuele vergoedingen, hulpmiddelen, ed.
  • 2 avonden gaan we aan de slag met hulpvragen vanuit de groep. We bekijken wat de grootste uitdagingen zijn. Hoe we door met elkaar te praten en goede ervaringen te delen zelf aan de slag kunnen gaan met de goede tips en tricks die we van elkaar kunnen leren.

Wat wordt er van jullie verwacht ?

  • Als je het commitment aangaat om te starten ga je op een positieve manier 5 weken mee aan de slag. We gaan vanuit de uitdagingen aan de slag en doen actief mee aan de gesprekken in de groep en proberen de tips zo veel mogelijk thuis uit.
  • Weet dat je na 5 avonden niet alle problemen opgelost gaat krijgen. We gaan wel met een andere visie, met een auti-bril aan de slag, om via deze bril naar ons kind te kijken en te leren ontdekken wat hun noden zijn. Op die manier gaan we hun talenten ontdekken. Dit met de steun van de gehele groep.

Coranima, Hulp bij Autisme

Groepspraktijk voor Integratieve Gezondheid

Merkenstraat 2 – 3700 Tongeren
0496/023.215
Website : www.coranima.be